بیماری دکورون

مشاوره کاردرمانی
درمانگر مهرابی: 09916760744 مشاوره آنلاین و تلفنی کاردرمانی

بیماری دکورون یک بیماری بسیار دردناک است که بر روی مچ دست شما تاثیر می گذاردبیماری دکورون در پی تورم 2 تاندونی که در نزدیکی شست هستند رخ می دهداین تورم باعث التهاب تاندون ها شده و در نتیجه باعث فشار بر روی اعصاب نزدیک شست می شودبیماری دکورون درد شدید و در نهایت بی حسی را به همراه دارددر صورت مشاهده علائم زیر هر چه سریعتر به متخصص ارتوپدی مراجعه کنیددر طول سالیان و با استفاده زاید از مچ دست ها و چرخاندن و حرکت دادن مداروم آن در مواردی مشاهده میشود که تاندون های اطراف مچ متورم شده و باعث ایجاد درد در این ناحیه میشونددر طول این مقاله به علائم و درمان بیماری دکورون می پردازیم.

علائم دکورون

اگر این بیماری درمان نشود، درد ممکن است به کل انگشت شست، یا ساعد ویا به هردو گسترش یابدنیشگون گرفتن، گرفتن اجسام و سایر حرکات شست و مچ دست درد را تشدید می کند.

-افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به دکورون هستند

-درصد ابتلای زنان به دکورون مچ دست بیشتر از مردان است.

-افرادی که سنشان بالاتر از 40 سال است.

-در افرادی که در انجام حرکات روزانه یا شغل خود بیشتر از مچ دستشان برای انجام کارها استفاده می کنند.

-در زنان باردار تغییرات هورمونی می تواند باعث بروز دکورون مچ دست شود.

-افرادی که مبتلا به آرتریت هستید.

درمان

مهمترین روش های استفاده شده عبارتست از:

فیزیوتراپی

کاردرمانی

کاردرمانگر طبق برنامه درمانی بیمار موارد زیر را همراه با تمرینات زیر نظر درمانگر توصیه میکند

1- تا جایی که ممکن است و حتی شب ها هنگام خواب نیز اسپلینت را بپوشید.

مطمئن شوید حتی با وجود اسپلینت هرگونه فعالیتی که لازم است را در صورتی که به شما آسیب نرساند انجام دهید.همچنین مهم است که برای مدت زمانی که کاردرمانگر توصیه کرده است از انجام فعالیت های دردناک خودداری کنید.

2-توصیه های کاردرمانی درباره ی اجتناب از موقعیت ها و حرکات تشدید کننده شرایط را دنبال کنید.

هنگام بلند کردن کودک سعی کنید مچ دست را در حالت صاف و انگشتان شست را در کنار نگه داریدو کودک را با یک حرکت سریع بلند کنید.

3- تا حد امکان از فشار دادن انگشت شست خودداری کنیدسعی کنید به جای لباس هایی با دکمه های قابلمه ای از شلوارهای ساده استفاده کنید.
4- همچنین شاید لازم باشد در خانه تمرینات خاصی را انجام دهید.

چند نمونه از تمرینات تمرینات را هنگامی انجام دهید که حرکت دادن دستتان دردناک نباشد.

تمرین1

دست را طوری روی میز قرار دهید که پشت آن روی میز قرار بگیرد و کف دست به سمت بالا باشدنوک انگشت شست را به نوک انگشت کوچک رسانده ۶ ثانیه در این حالت نگه دارید سپس رها کنید۱۰ بار این حرکت را تکرار کنید.

تمرین2

شست دست را در قسمت آسیب دیده با دست دیگر خود فشار دهید تا به خم شدن مچ دست خود کمک کند۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه داریددر مرحله بعد، با فشار دادن انگشتان در جهت عقب ، دست را به عقب بکشید۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه داریددر طول تمرین ، بازو و آرنج را در سمت آسیب دیده خود صاف نگه دارید.

تمرین3

یک نوار لاستیکی خارج شست و سایر انگشتان خود قرار دهیدانگشتان خود را باز کنید تا نوار لاستیکی کشیده شود

چند نمونه از تمرینات کاردرمانی برای رفع این بیماری در این مقاله بصورت خلاصه گنجانده شده است دراین بیماران بستگی به نوع درگیری و شدت آن، تمرینات حسی هم ممکن در برنامه درمانی طبق نظر کاردرمانگر در نظر گرفته شود.تمامی این تمرینات تعداد انجام و زمان آن و حتی تمرینات پیشرفته تر زیر نظر کاردرمانگر شما باید انجام شود.

جراحی اگر درد با انجام اقدامات ذکر شده خوب نشود پزشک معالج ارتوپد ممکن است تصمیم به جراحی بگیرددرمان جراحی شامل برش روی غلاف تاندون است بطوریکه تونل باز شود و تاندون دیگر به توسط غلافی احاطه نشود.

`